Bekkenbodemtherapie

De bekkenfysiotherapeut is er voor mannen, vrouwen en kinderen die problemen hebben in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem.

Klachten

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit. Als bekkenbodemspieren niet goed functioneren, kunnen mensen klachten krijgen zoals pijn in de onderbuik, de bekkenbodem, het stuitje of het schaambeen. Ook kunnen ze last krijgen van lage rug- en bekkenpijn. Veel bekkenklachten zijn te verhelpen, maar met sommige klachten is het best lastig om naar een zorgverlener te gaan. Mensen schamen zich, terwijl daar geen enkele reden voor is. Bekkenklachten komen veel voor en de bekkenfysiotherapeut is erin gespecialiseerd.

kken als geheel, moet ook werken als geheel. Alle onderdelen moeten op elkaar afgestemd zijn." - Nynke Riemersma

Wat kan de fysiotherapeut doen?

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Als het nodig is, geeft de bekkenfysiotherapeut advies over houding, de belasting op het bekken, toiletgedrag, eet- en drinkgewoonten of ondersteunende hulpmiddelen, zoals een bekkenband. Ook met vragen op seksueel gebied kunnen mensen terecht bij de bekkenfysiotherapeut.

Voor bekkenbodemtherapie kunt u terecht bij:

nynke-riemersma-fysio

Nynke Riemersma

Fysiotherapeut
Nynke is werkzaam bij Fysiotherapie Kanaleneiland sinds 2000. Nynke is op maandag, dinsdag, donderdagochtend...