Handtherapie

Handtherapie is vorm van fysiotherapie geheel gericht op alle stoornissen van de arm, hand en pols. Een handtherapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut die geschoold is in het behandelen van klachten aan hand, pols en elleboog.

Handtherapie behandeling

Een handtherapeut behandelt patiënten die klachten en vragen hebben over klachten van de hand, pols en elleboog. Er wordt samen met u gekeken wat nodig is om uw hand zo snel mogelijk te laten herstellen, zodat deze weer pijnvrij gebruikt kan worden. De therapie kan bestaan uit het geven van advies, oefentherapie, wondbehandeling, oedeembestrijding en het met maken van een spalk. Ook het gebruik van hulpmiddelen voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten kan onderdeel uitmaken van de behandeling.

"Of het nu gaat over bekken of mijn nieuwste interessegebied: de hand, ik vind de mens achter de klacht het belangrijkst." - Nynke Riemersma

Voor welke klachten naar de handtherapeut?

Letsels en aandoeningen van de hand en pols kunnen op vele manieren ontstaan en zeer verschillend van aard zijn. Ze kunnen grote gevolgen hebben voor uw dagelijks functioneren. Voorbeelden van handgerelateerde klachten zijn:

Voor handtherapie kunt u terecht bij:

nynke-riemersma-fysio

Nynke Riemersma

Fysiotherapeut
Nynke is werkzaam bij Fysiotherapie Kanaleneiland sinds 2000. Nynke is op maandag, dinsdag, donderdagochtend...
paul-hoes-fysiotherapie-kanaleneiland-1024x1024

Paul Hoes

Praktijkeigenaar, Fysiotherapeut
Paul is werkzaam als zelfstandig fysiotherapeut vanaf 1984 tot op heden in een solopraktijk in Bergschenhoek (bij Rotterdam)...