SPORTFYSIOTHERAPIE

SPORT FYSIOTHERAPIE

Voor sportfysiotherapie kunt u terecht bij:
Paul Hoes

Voor sportfysiotherapie kunt u terecht bij: Paul Hoes

Sportfysiotherapie is een van de vele specialisaties die Fysiotherapie Kanaleneiland aanbiedt. Sportfysiotherapie ondersteunt u bij (top)sport, het herstel van blessures en langdurige revalidaties na (sport)letsels.

Sportfysiotherapie is er voor iedereen die een probleem of juist doelstelling heeft met sport. De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij advies, voorlichting en preventie voor ieder die wil gaan sporten of sportief is als hobby of (top) sport als beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt mensen die na ziekte of blessures weer willen sporten. Ook begeleidt en adviseert de therapeut ervaren sporters die hun sport op hoog niveau beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie bijvoorbeeld sport wordt ingezet als onderdeel van de fysiotherapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan zijn blessures aan de knie, enkel of schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten of spieren, maar kan ook bedoeld zijn om juist dat te trainen dat nog wel belastbaar is.

“Een optimaal functionerend lichaam is een pre voor de kwaliteit van leven.”

sportfysiotherapie

“Een optimaal functionerend lichaam is een pre voor de kwaliteit van leven.”